EFT en kinderen

 

EFT werkt snel bij kinderen van alle leeftijden. De negatieve emoties zitten namelijk korter in hun energiesysteem. Kinderen zijn eerlijk en snel bij hun gevoel. Voor kinderen is EFT een makkelijk methode om toe te passen en zelf aan te leren (of samen met een ouder).

Met wat humor en speelsheid kan ik door angsten, ongerustheid en allerlei andere soorten emoties heen kloppen. Kinderen maken namelijk veel mee en kleine gebeurtenissen kunnen een enorme invloed hebben op hun latere leven. Kinderen kunnen angstig zijn na een enge film, bang zijn voor spinnen, honden of andere dieren, last hebben van verlegenheid, een laag zelfbeeld hebben, faalangstig zijn, nagels bijten, liefdesverdriet hebben enz.

 

EFT helpt het verlichten en/of verhelpen. Samen met het kind en jou als ouder wordt gekeken naar het probleem en de EFT klopmethode toegepast. Zo kan je als ouder thuis ook EFT kloppen met je kind. Je kind leert een fantastische zelfhulpmethode om zichzelf voortdurend in balans te kunnen brengen (eventueel met jouw als ouder)

 

Een voorbeeld: Een kind in groep 3 heeft moeite met rekenen. De juf laat het kind door haar lichaamstaal, door de gesprekjes met de moeder waar het kind bij is, merken dat het niet voldoet. In het lichaam van het kind ontstaat spanning en de gedachten zoals: ‘Ik ben dom’, ‘Ik kan niet rekenen’, ‘Rekenen is moeilijk’, ‘Rekenen is niet leuk’. Enz..

Elke keer als er gerekend moet worden kunnen er reacties zoals hierboven plaatsvinden. De spanning in het kind zorgt er voor dat het nog moeilijker wordt om tot rekenen te komen. De aandacht van het kind gaat nu niet meer naar het rekenen maar naar ‘Ik kan het niet’ en ‘het is niet leuk’. Met behulp van EFT wordt de ervaring en de bijhorende fysieke en mentale spanningsvolle reactie daarop losgekoppeld.

Het kind weet na de EFT sessie nog wel dat het rekenen niet leuk vond maar de negatieve ervaring weerhoudt het kind er niet meer van om geen aandacht voor rekenen te kunnen hebben.